Wanneer is de beste tijd van het jaar voor een fotoshoot?

Wanneer is de beste tijd van het jaar voor een fotoshoot?

Die vraag hoor ik vaak! En ik begrijp ook wel waarom. Je investeert er geld in en nog belangrijker, je tijd voor gezinsfoto’s. Je wilt er zeker van zijn dat je de shoot op het beste moment plan.

Eerlijkgezegd kun je iedere periode van het jaar een shoot plannen. Ik verzet afspraken alleen als het regent. Bewolking en zon zijn geen probleem voor mij.

Er zijn wel enkel dingen waar je rekening mee kunt houden.

  1. Welke kleding wil je aan tijdens de fotoshoot? Als je een shoot in de lente of zomer plan, dan draag je wat dunnere kleding, vaak wat felle kleurtjes erbij en een beetje casual. Als je een shoot heb gepland in de herfst of de winter kun je al beter met laagjes werken. Je zult ook meer gebruik maken van wat meer gedurfde kleuren zoals rood, oranje, etc. En je zult ook beter gebruik kunnen maken van een bodywarmer of jas. Dus denk aan het soort kleding dat je voorkeur heeft.
  2. Houd rekening met het tijdstip. De dagen in de zomer duren langer en de meeste shoots plan ik anderhalf uur voor zonsondergang, om gebruik te kunnen maken van het mooiste licht. Dit kan dus betekenen dat je shoot pas om 19:00 uur begint. Maar maak je geen zorgen, we kunnen ook in de ochtend na zonsopkomst plannen als je kindjes hebt die nog niet zo lang kunnen opblijven. In de herfst kan een shoot zelfs al om 15:30 gepland worden. Dat is op doordeweekse dagen wellicht niet zo handig. Shoots kunnen op ieder moment overdag voor mij, maar het is mooi als je gebruik kunt maken van wat warmer zonlicht.
  3. Probeer ook de voorkeur voor een locatie in gedachten te houden. De herfst geeft bijvoorbeeld een hele mooie warme sfeer vanwege de roodbruine bladeren en dat soort shoots is dan ook mooi om te plannen in een bos of park waar deze warme kleuren in overvloed zullen zijn. Zonsondergang op het strand zijn prachtig maar in de herfst is het daar te koud. Een winterse shoot in het bos kan met de juiste kleding prachtig zijn, maar je kunt tijdens dit seizoen ook kiezen voor een knusse Lifestyle shoot aan huis.

Het ding is, er is niet echt een “beste” tijd van het jaar voor foto’s. Wat wel belangrijk is, is dat je een uur met je familie of gezin doorbreng en geniet van jullie band met elkaar, zodat ik deze band en interactie’s kan vastleggen als een waardevolle fotoserie die generatie’s lang zal meegaan. Dus probeer jezelf niet te binden aan een bepaald jaargetijde en zorg dat je de fotoshoot gewoon boek.

Ik hoop dat ik je snel voor mijn lens zie!

1 gedachte op “Wanneer is de beste tijd van het jaar voor een fotoshoot?”

  1. Hey There. I found your blog usaing msn. Thhis is an extremely well written article.

    I’ll be sure to bookmark it and retur too read mre of your uswful info.
    Thanks for thee post. I’ll certainly return.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.