Waarom je mij als fotograaf zou kiezen?

In deze tijd kan iedereen een camera kopen en een degelijke foto maken. Veel mensen vragen zich dan ook af waarom ze een fotograaf zouden inhuren. Hieronder staan 5 redenen waarom ik de juiste fotograaf voor jou zou kunnen zijn.

Waarom je mij als fotograaf zou kiezen

  1. Kwaliteit – Een foto die gemaakt is met een full frame, 24 megapixel spiegelreflex camera in combinatie met de meest haarscherpe lenzen, zal veel beter van kwaliteit zijn dat van een smartphone, compact camera of een spiegelreflex camera met crop sensor. De termen zeggen je misschien niet veel maar mijn camera is van uitstekende kwaliteit die je van een proffesional mag verwachten. Dit is ook nodig, zeker als je met snel bewegende kinderen werk.
  2. Licht – In Nederland zijn de licht situaties vaak niet zo best. Vaak is er een wat donkere bewolking die de zon blokkeer. Zeker bij de shoots in huis is het licht niet optimaal. Door mijn ervaring met fotografie kun je er zeker van zijn dat ik daar mee weet om te gaan.
  3. Ervaring – Je kinderen zijn je dierbaar. Je wilt dan ook dat ze tijdens een fotoshoot in veilige handen zijn. Zeker baby’s vragen een grote verantwoordelijkheid. Je wilt ook je actieve peuter graag mooi op de foto. Als moeder van 3 kinderen en mijn jarenlange ervaring met kinderen van ALLE leeftijden, druk, rustig, verlegen, angstig, kan ik je garanderen dat ik een fantastisch resultaat zal afleveren. Ook beperkingen zijn geen obstakel voor mij. Vaak zijn ouders van kindjes met een beperking terughoudend bij het boeken van een fotoshoot. Dit is heel erg jammer, ik werk namelijk graag met alle kindjes.
  4. Nabewerking – Een mooie prachtige foto kan geweldig worden met de juiste nabewerking. Kleine aanpassingen kunnen net die extra WOW! factor geven. Ik bewerk elke foto handmatig, en met oog voor detail. Ik maak gebruik van de allernieuwste software en de allerbeste en nieuwste technieken.
  5. Verhaal vertellen – Klikken en klaar kan iedereen. Een verhaal vertellen met foto’s is echter andere koek! Dat leer je alleen door investeren in fotografie en veel ervaring. Deze techniek beheers ik volledig. Niet alleen lever ik je een prachtige fotoreportage met mooie foto’s, deze foto’s vertellen een verhaal. JOUW verhaal!

Oké ik begrijp het, maar een proffesionele fotograaf is zo duur. Waarom is dat?

Ik geef toe dat proffesionele fotografie een investering is, maar je betaalt voor de tijd en het talent van je fotograaf. De shoot is maar een heel klein deel van de tijd die een fotograaf investeert een geweldig resultaat te kunnen leveren voor jou. Vanaf het moment dat je een shoot boekt start er voor de fotograaf een proces dat vraagt om heel veel tijd, creativiteit, organisatie, voorbereiding, en afhandeling. Aan 10 foto’s zit al snel 10 uur aan nabewerking. Natuurlijk werkt niet iedere fotograaf zo precies en handmatig alle foto’s af, maar ik wil niets minder afleveren dan het allerbeste.

Daarbij moet een fotograaf ook financieel veel investeren zoals bijvoorbeeld, verzekeringen, goede kwaliteit apparatuur, accessoires ter decoratie voor tijdens een shoot, software, trainingen, cursussen en bijscholing, belasting, etc.

Je hebt me overtuigd! Maar er zijn ook goedkopere fotografen, die kan ik toch ook kiezen?

Dat kan zeker, maar de goedkopere fotografen hebben meestal nog niet zoveel ervaring en besteden waarschijnlijk een stuk minder tijd aan een fotoshoot en de afwerking ervan. Om jou een verbluffend resultaat te kunnen bezorgen moet er met veel toewijding en aandacht voor detail aan alle aspecten van de fotoshoot gewerkt worden. Je wilt uiteindelijk toch waar voor je geld, en foto’s die je zelf ook had kunnen maken is ook zonde om in te investeren. Niet iedereen met een camera heeft zijn talent goed ontwikkeld. Zeker voor fotoshoots waarbij kinderen en baby’s betrokken zijn wil je het liefst iemand die betrouwbaar is!

3 gedachtes op “Waarom je mij als fotograaf zou kiezen?”

  1. Pingback: Google

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.