Hoe maak ik mooie foto’s van mijn peuter? Deze 6 tips werken écht!

Als professioneel fotograaf hoor ik ouders vaak zeggen “Mijn peuter is zo moeilijk te fotograferen, hij zit nooit stil! En als ik vraag om te lachen trekt hij gekke bekken”. Daarom deel ik graag wat tips en trucjes die ik gebruik om kinderen tussen de 2 en de 5 jaar oud te fotograferen.

Hoe maak ik mooie foto’s van mijn peuter? Deze 6 tips werken écht!

 1. Maak het leuk. Peuters zitten inderdaad niet graag stil, en lachen ook niet op commando. Zeker wanneer ze doorhebben dat jij heel graag wilt dat ze meewerken! De truc is dan eigenlijk om met ze in hun spel mee te gaan. Toon interesse in hun activiteit en moedig ze aan. Daag ze dán eens uit. Doe wedstrijdje wie het best hand kusjes kan wegblazen bijvoorbeeld. Of doe eens een kiekeboe spelletje. Houd je camera paraat en je hebt gegarandeerd een vrolijke foto als resultaat.
 2. Maak ergens foto’s waar je kind zich op zijn gemak voelt. Dat is ook de reden waarom ik studio shoots voor kinderen liever vermijd. Kinderen zijn namelijk veel relaxter in een vertrouwde of kindvriendelijke omgeving.
 3. Vraag nooit aan je kind om te lachen. Dit veroorzaakt meestal een vreemde niet natuurlijke lach. Je kunt ze beter aan het lachen maken door bijvoorbeeld een grapje of een kiekeboespelletje.
 4. Zet de continu opname stand aan. Peuters zijn heel snel, door veel foto’s achter elkaar te maken zit er bijna altijd een goede bij. Ik gebruik zelf deze stand niet meer omdat ik , door de ervaring kinderen te fotograferen, precies weet wanneer het juiste moment is en snel ben met de instellingen van mijn camera.
 5. Ga naar een speeltuin, bos of park. Door zich daar lekker uit te leven worden ze wat moe en dus ook rustiger waardoor je ze makkelijk kunt fotograferen.
 6. Maak foto’s terwijl ze spelen of gewoon zichzelf zijn. Poseren en of in de camera kijken is niet altijd nodig.

En als het echt niet anders kan, dan zul je moeten onderhandelen. In ruil voor stickers of een snack krijg je vaak veel voor elkaar.

Mocht je dit toch écht allemaal niet zien zitten, dan kun je natuurlijk altijd bij mij terecht!

3 gedachtes op “Hoe maak ik mooie foto’s van mijn peuter? Deze 6 tips werken écht!”

 1. Pingback: Google

 2. Hey! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my
  good old room mate! He always kept talking about this. I will forward
  this write-up to him. Pretty sure he will have a good read.
  Thank you for sharing!

 3. It is appropriate time to make some plans for the long run and it is
  time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to recommend you few attention-grabbing issues or
  advice. Perhaps you can write subsequent articles referring to this article.

  I desire to learn more issues about it!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.