14 tips om je fotoshoot met je kinderen tot een succes te maken

14 tips om je fotoshoot met je kinderen tot een succes te maken

 1. Het tijdstip – Probeer samen met je fotograaf op een tijdstip te plannen dat je kinderen in een goed humeur zijn. Wanneer zijn je kinderen het meest op hun gemak en vrolijk? Hou daar rekening mee bij het plannen van je shoot.
 2. Volle maag – Een volle maag bij kindjes doet wonderen. Beste tijdstip om te plannen is dus ná een maaltijd. Eet je kindje niet zo goed? Neem altijd wat snacks mee voor tijdens de shoot, of wat boterhammetjes.
 3. Bereid je kinderen voor – Laat je kinderen ruim van tevoren weten wat er gaat gebeuren. Maar maak er niet een te groot iets van. Vertel het een week voor de shoot een paar keer en op de dag van shoot zelf. Vertel vooral dat het leuk word en dat ze lekker wat kunnen spelen op de locatie.
 4. Qua kledingkeuze raad ik altijd aan om neutrale kleuren te kiezen en drukke prints te vermijden. Een beetje kleur mag er gerust aan toegevoegd worden, zeker bij de kinderen. Stem de kleding op elkaar af maar vermijd dat iedereen hetzelfde draagt. Zolang de kleuren allemaal leuk bij elkaar passen kun je weinig fout doen.
 5. Leg de avond ervoor alle kleding klaar – door jezelf voor te bereiden de avond ervoor heb je de dag zelf al een zorg minder. Door het verminderen van stress blijft je eigen humeur ook optimaal en dat heeft vaak een grote invloed op het hele gezin. De kleding trek je het best een uurtje voor de shoot aan, dan is de kans dat de kleding vies word het kleinst.
 6. Gebruik laagjes kleding – Door laagjes kleding te gebruiken kun je je beter aanpassen aan de temperaturen tijdens de shoot. Sjaaltjes, jacks, vesten en bodywarmers zijn altijd leuk. Je wilt het niet koud hebben, want dat zie je zeker terug op de foto’s. Op deze manier kun je tijdens de shoot ook je outfit af en toe veranderen.
 7. Neem babydoekjes of toetenboeners mee. Als je kindje zich per ongeluk vies maakt dan is het supersnel weer opgelost.
 8. Zeg niet tegen je kind dat het moet lachen – Zeg het niet voor en niet tijdens de shoot. Een geforceerde lach is niet mooi. Bovendien geeft het ze het gevoel dat ze iets verkeerd doen.
 9. Niet iedereen moet in de camera kijken – Foto’s waarbij je elkaar aankijkt kunnen soms zelfs mooier zijn dan wanneer je recht in de camera zou kijken. Het geeft een puur en eerlijk beeld van emoties en de band die je met elkaar hebt weer. Natuurlijk kunnen er ook foto’s gemaakt worden waarbij wél iedereen in de camera kijkt, maar dit hoeft niet elke keer.
 10. Lach, knuffel,speel en LACH met elkaar. Grijp de shoot aan als een beetje extra quality time met elkaar. Maak je geen zorgen om wat je kinderen doen en wees gewoon blij en ontspannen. Als ik een bepaalde foto wil maken zal ik zelf de leiding nemen en iedereen sturen.
 11. Houd je kinderen lekker bezig. Laat ze wat wandelen, spelen of liedjes zingen.Dit maakt de kans groter dat ze vrolijk blijven en dat resulteert in veel blije foto’s.
 12. Raak niet in paniek bij tranen. Misschien zal je kind even huilen, dat is normaal. Ook zij hebben emoties en zijn misschien een beetje nerveus. Dit is helemaal niet erg. Troost ze zoals je normaal zou doen en probeer ze niet snel te laten stoppen met huilen, dat werkt meestal averechts.
 13. Accepteer dat niet alles perfect zal verlopen. Waar kinderen bij zijn gebeuren er nu eenmaal onverwachte dingen. Misschien valt er een kindje of word er eentje vies. Das niet erg. Voor alles is altijd een oplossing.
 14. GENIET! Das de sleutel tot een succesvolle shoot. Ik heb voldoende technieken en trucjes om mooie foto’s te kunnen maken.

De meeste van mijn kanten zijn enorm verbaasd hoe leuk de foto’s zijn geworden. Door mijn ervaring maak ik de leukste foto’s zonder dat jullie er iets van merken. Fotografie is niet alleen klikken en klaar, het is vooral omgaan met mensen. Tijdens een shoot is daarom de sfeer enorm belangrijk.

Ik hoop dat je door deze tips een beetje relaxter tegen de fotoshoot aankijk. Mocht je toch nog zorgen hebben, dan mag je mij altijd om advies vragen. Of het nu gaat om de kledingkeuze, de kindjes, of misschien ziet je partner er een beetje tegenop, wat het ook is deel je zorgen met mij en ik stel je gerust.

1 gedachte op “14 tips om je fotoshoot met je kinderen tot een succes te maken”

 1. Antoinette Blum

  Hi

  ik koop vaak wat bij u online
  Maar ik heb een vraag, ik zie veel spullen in deze webshop http: //bit.ly/CheaperItem19 die u ook verkoopt in uw webshop.
  maar daar items zijn 56% goedkoper, nou mijn vraag is wat het verschil is tussen u webshop en die van hun,
  is het de kwaliteit of iets anders, ik hoop dat je mijn vraag kunt beantwoorden

  Met vriendelijke groeten
  Natasja Bomenwij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.